RECEPT FRÅN HJ

Pizza med svamp, jordärtskockor och parmesan

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
0 styck

Du behöver

  • färdig pizzadeg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1.5 dl riven parmesanost
  • 200 g jordärtskockor
  • skogschampinjoner
  • 2 msk mellanstora kapris
  • kvistar rosmarin
  • 125 g mozzarella
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar
  • picklad rödlök
  • röd lök
  • 0,5 dl .5 dl ättika 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • Garnering

  • 30 g ruccolasallad
  • rivet skal av 1 citron
  • Ugn: 225°

Gör så här

1

Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken. Blanda samman socker, ättika och vatten och rör tills sockret lösts upp. Lägg ner löken och låt dra i ca 30 minuter.

2

Rulla ut pizzadegen och placera den på en bakpappersklädd långpanna.

3

Blanda samman crème fraiche och riven parmesanost och bred ut på pizzabottnen.

4

Skala jordärtskockorna och skär tunt med en mandolin eller potatisskalare. Ansa och skiva svampen. Fördela jordärtskocksskivor och svamp på bottnen. Strö över kapris och rosmarin. Bryt mozzarellan i bitar och fördela på osten, riv parmesanosten och strö över. salta och peppra.

5

Grädda strax under ugnens mitt i ca 15–17 minuter tills osten smält och pizzan fått fin färg. Tag ut och toppa med ruccola, citronskal och picklad lök. Ringla över olivolja och servera.


Recept