Du behöver
- färdig pizzadeg
- 2 dl crème fraîche
- 1.5 dl riven parmesanost
- 200 g jordärtskockor
- skogschampinjoner
- 2 msk mellanstora kapris
- kvistar rosmarin
- 125 g mozzarella
- 2 dl riven parmesanost
- 1 tsk flingsalt och 1 krm svartpeppar
- picklad rödlök
- röd lök
- 0,5 dl .5 dl ättika 12%
- 1 dl strösocker
- 1.5 dl vatten
Garnering
30 g ruccolasallad
rivet skal av 1 citron
Ugn: 225°
Gör så här
Picklad rödlök: Skala och skiva rödlöken. Blanda samman socker, ättika och vatten och rör tills sockret lösts upp. Lägg ner löken och låt dra i ca 30 minuter.
Rulla ut pizzadegen och placera den på en bakpappersklädd långpanna.
Blanda samman crème fraiche och riven parmesanost och bred ut på pizzabottnen.
Skala jordärtskockorna och skär tunt med en mandolin eller potatisskalare. Ansa och skiva svampen. Fördela jordärtskocksskivor och svamp på bottnen. Strö över kapris och rosmarin. Bryt mozzarellan i bitar och fördela på osten, riv parmesanosten och strö över. salta och peppra.
Grädda strax under ugnens mitt i ca 15–17 minuter tills osten smält och pizzan fått fin färg. Tag ut och toppa med ruccola, citronskal och picklad lök. Ringla över olivolja och servera.