Du behöver
- 150 g smör rumsvarmt
- 1.5 dl strösocker
- 2 st ägg
- 1 dl mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 1.5 tsk bakpulver
- 2 dl kokosmjöl
- 150 g konserverad ananas avrunnen
- 3 msk vit rom
Frosting
25 g smör
100 g färskost
4 dl florsocker
Garnera med
mynta
obesprutade rosenblad
citron
Ugn 175 grader
Gör så här
Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.
Blanda mjölk, mjöl, bakpulver och kokosmjöl och sikta ner i smeten. Skär ananasen i 1 cm stora bitar och blanda ner i sme-ten tillsammans med rom.
Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.
Frosting: Vispa smör och färskost fluffigt med elvisp. Vispa i florsockret lite i taget.
Garnering: Bred frostingen på muffinsen. Garnera med mynta, rosenblad och citron eller lime.