Piña colada–­muffins

Du behöver 150 g smör rumsvarmt 1.5 dl strösocker 2 st ägg 1 dl mjölk 4 dl vetemjöl 1.5 tsk bakpulver 2 dl kokosmjöl 150...

Du behöver

  • 150 g smör rumsvarmt
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 2 dl kokosmjöl
  • 150 g konserverad ananas avrunnen
  • 3 msk vit rom

Frosting

25 g smör
100 g färskost
4 dl florsocker

Garnera med

mynta
obesprutade rosenblad
citron

Ugn 175 grader

Gör så här

1

Vispa smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning.

2

Blanda mjölk, mjöl, bakpulver och kokosmjöl och sikta ner i smeten. Skär ananasen i 1 cm stora bitar och blanda ner i sme-ten tillsammans med rom.

3

Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna.

4

Frosting: Vispa smör och färskost fluffigt med elvisp. Vispa i florsockret lite i taget.

5

Garnering: Bred ­frostingen på muffinsen. Garnera med mynta, rosenblad och ­citron eller lime.

Scroll to Top