Piccata Milanese

Du behöver 2 skiva kalvschnitzel eller skinkschnitzel salt och peppar 1 msk matfett Panering: 0.25 dl vetemjöl 1 st ägg 1 dl parmesanost riven Tomatsås:...

Du behöver

  • 2 skiva kalvschnitzel eller skinkschnitzel
  • salt och peppar
  • 1 msk matfett

Panering:

0.25 dl vetemjöl
1 st ägg
1 dl parmesanost riven

Tomatsås:

0.5 st gul lök
2 dl passerade tomater
socker

Garnera med:

1 msk hackad persilja

Servera med:

kokt ris
rucolasallad

Gör så här

1
Torka av köttet och bulta ut det med knuten hand. Salta och peppra.

2
Panering: Vänd skivorna först i mjöl och sedan i blandning av uppvispat ägg och riven parmesanost.

3
Stek schnitzlarna i en medelvarm panna med smör, ca 3 minuter per sida. Passa noga så att inte paneringen bränns.

4
Tomatsås: Fräs hackad lök i en kastrull med matfett tills löken är blank. Tillsätt passerade tomater och låt såsen koka 10 minuter under omrörning. Späd med lite vatten om du tycker den blir för tjock. Smaka av med socker, salt och svartpeppar. Servera piccatan med tomatsås, kokt ris och ruccolasallad. Strö över hackad persilja.

Scroll to Top