Paella med kryddig korv, räkor och kräftstjärtar

Du behöver 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 msk olivolja 0.25 g saffran 1.5 dl ris 0.5 dl vitt vin 2.5 dl vatten...

Du behöver

  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 0.25 g saffran
  • 1.5 dl ris
  • 0.5 dl vitt vin
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • salt och peppar
  • 2 st bratwurst
  • 2 dl gröna ärter
  • 250 g räkor och kräftstjärtar

Garnera med:

2 st limeklyfta
timjan
salladsblad

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i en gryta med olja och saffran. Tillsätt riset och låt det fräsa i 1 minut.

2
Späd med vinet och låt det koka in. Tillsätt vatten och buljong, och låt riset sjuda långsamt, ca 20 minuter. Rör om då och då. Smaksätt med salt och peppar.

3
Skär korvarna i bitar och stek dem i en varm stekpanna tills de får färg. Spola av ärterna i kallt vatten och fördela korv, ärter, räkor och kräftstjär-tar över paellan. Servera med lime och garnera med timjan och sallad.

Scroll to Top