Örtstekt kotlett med potatis- och selleripuré

Du behöver 4 st kotletter med ben, ca 1 1/2 cm tjocka salt och peppar 1 tsk torkad timjan 1 tsk rosmarin torkad 2 msk...

Du behöver

  • 4 st kotletter med ben, ca 1 1/2 cm tjocka
  • salt och peppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk rosmarin torkad
  • 2 msk smör

Potatis- och selleripuré:

600 g mandelpotatis
75 g rotselleri
2 st palsternackor
2 msk smör
salt och peppar
2 msk hackad persilja

Servera med:

broccoli kokt

Garnera med:

timjan, rosmarin färsk

Gör så här

1
Rumstemperera köttet och torka av det med hushållspapper. Klipp eller skär ett par snitt i fettkanten så att köttet ligger plant i stekpannan. Salta och krydda med peppar, timjan och rosmarin och stek på medelvärme i en stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.

2
Potatis- och selleripuré: Skala och skär potatis, selleri och palsternackor i bitar och koka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet, men spara 1 dl. Mosa med potatisstöt och rör ner smör och 1 dl kokvatten. Smaka av med salt och peppar. Rör ner persiljan. Servera med kokt broccoli. Garnera med tim-jan och rosmarin.

Scroll to Top