Örtkryddad rostbiff med rödvinssås

Av en rostbiff lagar du två suveräna middagar! Första dagen serverar du köttet med rödvinssås, potatis och grönsaker. Till nästa middag skär du rostbiffen i tunna skivor som marineras i en dressing med bl a gräslök, persilja, vitlök och kapris.

Du behöver

  • 1 st rostbiff ca 1 kg
  • 3 msk hackad persilja
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 msk basilika (eller 1 tsk torkad)
  • 3 msk timjan (eller 1 tsk torkad)
  • salt svartpeppar

Sås:

4 dl köttbuljong
1 dl rödvin
2 tsk soja
maizena ca 3 msk

Ugn: 125°

Det här behövs:

Gör så här

1
Lägg köttet på ett fat och gnid in det med kryddor. Stick in en köttermometer. Sätt in fatet i den uppvärmda ugnen och stek köttet tills innertemperaturen är 60 grader.

2
Gör nu såsen. Häll skyn från stekningen av köttet i en kastrull. Späd med 1 msk kalvfond, vatten och vin. Skvätt ner soja, låt såsen koka någon minut och rör ner maizena.

3
Skiva upp köttet, servera med potatis och grönsaker, gärna tomater, lök och vitlök från grillen.


Kommentar:
Marinerad Rostbiff: Ytterligare en god middag får du om du ser till att få kött över från den örtkryddade rostbiffen. Till 4 port behövs: ca 300 g stekt rostbiff, 1 dl rapsolja, 2 msk vatten, 2 msk balsamvinäger, 4 msk hackad gräslök, 4 msk hackad persilja, 1 pressad vitlöksklyfta, salt, svartpeppar, 2 msk kapris. Gör så här: Skär rostbiffen i tunna skivor och lägg dem i en vid bunke. Rör samman dressingen och häll denna över köttet. Låt marinera i minst 30 minuter. Vänd köttet vid något tillfälle så att alla skivor får ta smak av dressingen. Lägg upp på fat och servera till potatis och sallad. Strö över kapris.

Scroll to Top