Du behöver
- 1 st rostbiff ca 1 kg
- 3 msk hackad persilja
- 3 msk hackad gräslök
- 3 msk basilika (eller 1 tsk torkad)
- 3 msk timjan (eller 1 tsk torkad)
- salt svartpeppar
Sås:
4 dl köttbuljong
1 dl rödvin
2 tsk soja
maizena ca 3 msk
Ugn: 125°
Det här behövs:
Gör så här
1
Lägg köttet på ett fat och gnid in det med kryddor. Stick in en köttermometer. Sätt in fatet i den uppvärmda ugnen och stek köttet tills innertemperaturen är 60 grader.
2
Gör nu såsen. Häll skyn från stekningen av köttet i en kastrull. Späd med 1 msk kalvfond, vatten och vin. Skvätt ner soja, låt såsen koka någon minut och rör ner maizena.
3
Skiva upp köttet, servera med potatis och grönsaker, gärna tomater, lök och vitlök från grillen.
Marinerad Rostbiff: Ytterligare en god middag får du om du ser till att få kött över från den örtkryddade rostbiffen. Till 4 port behövs: ca 300 g stekt rostbiff, 1 dl rapsolja, 2 msk vatten, 2 msk balsamvinäger, 4 msk hackad gräslök, 4 msk hackad persilja, 1 pressad vitlöksklyfta, salt, svartpeppar, 2 msk kapris. Gör så här: Skär rostbiffen i tunna skivor och lägg dem i en vid bunke. Rör samman dressingen och häll denna över köttet. Låt marinera i minst 30 minuter. Vänd köttet vid något tillfälle så att alla skivor får ta smak av dressingen. Lägg upp på fat och servera till potatis och sallad. Strö över kapris.