Örtkryddad kycklingfilé

Du behöver 800 g kycklingfilé salt peppar 1 msk smör eller margarin 2 msk oregano 2 msk timjan 1 dl hackad persilja 1 st citron...

Du behöver

  • 800 g kycklingfilé
  • salt peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk oregano
  • 2 msk timjan
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 st citron rivet skal

Servera med:

ljummen potatissallad se recept
tomatsallad se recept

Ugn: 175°

Gör så här

1
Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsfast form och strö över örter och citron-skal.

2
Baka i ugnen i 15 minuter, tills köttsaften är ofärgad. Låt vila i 10 minuter. Skiva köttet och lägg upp på fat. Servera med ljummen potatissallad och tomatsallad.

Scroll to Top