RECEPT FRÅN HJ

Örtbakad lax med ugnsrostade rotfrukter

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 dl basilika hackad
  • 0.5 dl hackad gräslök
  • 1 dl ströbröd
  • 1 msk dijonsenap
  • 4 msk rapsolja
  • 4 bitar laxfilé
  • salt peppar
  • Ugnsrostade rotfrukter:

  • 8 st potatis
  • 1 st palsternacka
  • 2 st morötter
  • 200 g kålrot
  • 2 msk rapsolja
  • salt peppar
  • Sås:

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 150 g fetaost
  • salt peppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Ugnsbakade rotfrukter: Skala potatis, palsternacka, morötter och kålrot och skär i stavar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Blanda rotfrukterna med oljan och krydda med salt och peppar. Baka i ugn i 30 minuter.
2
Blanda de hackade örterna med ströbröd, senap och olja i en skål.
3
Salta och peppra laxen och bred på örtblandningen. Lägg laxen på de ugnsrostade rotfrukterna och baka i ugn i ca 7 minuter.
4
Sås: Mixa fetaost och yoghurt och smaka av med salt och peppar.

Recept