RECEPT FRÅN
Örtbakad lax med ugnsrostade rotfrukter
Foto: Olof Abrahamsson
Okänd
4 portioner
Du behöver
- 0.5 dl hackad dill
- 0.5 dl basilika hackad
- 0.5 dl hackad gräslök
- 1 dl ströbröd
- 1 msk dijonsenap
- 4 msk rapsolja
- 4 bitar laxfilé
- salt peppar
- 8 st potatis
- 1 st palsternacka
- 2 st morötter
- 200 g kålrot
- 2 msk rapsolja
- salt peppar
- 3 dl turkisk yoghurt
- 150 g fetaost
- salt peppar
Ugnsrostade rotfrukter:
Sås:
Ugn: 225°
Gör så här
1
Ugnsbakade rotfrukter: Skala potatis, palsternacka, morötter och kålrot och skär i stavar och lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Blanda rotfrukterna med oljan och krydda med salt och peppar. Baka i ugn i 30 minuter.
2
Blanda de hackade örterna med ströbröd, senap och olja i en skål.
3
Salta och peppra laxen och bred på örtblandningen. Lägg laxen på de ugnsrostade rotfrukterna och baka i ugn i ca 7 minuter.
4
Sås: Mixa fetaost och yoghurt och smaka av med salt och peppar.