Omelett med 4 sorters ost

Du behöver 6 st ägg 1 dl mjölk 1 tsk salt 0.5 tsk peppar olja 0 st .5 dl riven prästost 40 g ädelost 120...

Du behöver

  • 6 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • olja
  • 0 st .5 dl riven prästost
  • 40 g ädelost
  • 120 g mozzarella
  • 0.5 dl riven parmesan
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl soltorkade tomater
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • basilika

Gör så här

1

Vispa äggen lätt med vatten eller mjölk. Salta och peppra. Hetta upp olja i en ugnsfast stekpanna och häll i äggen.

2

Sänk värmen och dra med en stekspade från kanterna mot mitten så att omeletten veckar ihop sig och blir luftig.

3

När hälften av stanningen stelnat, dra pannan från värmen. Smula/riv ostarna över. Toppa med rödlök, soltorkade tomater och oliver.

4

Grädda mitt i ugnen tills osten smält, 3–5 minuter i 225 grader. Servera med en sallad.

Scroll to Top