Du behöver
- 6 st ägg
- 1 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peppar
- olja
- 0 st .5 dl riven prästost
- 40 g ädelost
- 120 g mozzarella
- 0.5 dl riven parmesan
- 0.5 st rödlök
- 1 dl soltorkade tomater
- 1 dl urkärnade svarta oliver
- basilika
Gör så här
1
Vispa äggen lätt med vatten eller mjölk. Salta och peppra. Hetta upp olja i en ugnsfast stekpanna och häll i äggen.
2
Sänk värmen och dra med en stekspade från kanterna mot mitten så att omeletten veckar ihop sig och blir luftig.
3
När hälften av stanningen stelnat, dra pannan från värmen. Smula/riv ostarna över. Toppa med rödlök, soltorkade tomater och oliver.
4
Grädda mitt i ugnen tills osten smält, 3–5 minuter i 225 grader. Servera med en sallad.