Du behöver
- 2 msk brun farin
- 1 dl soja
- 1 tsk sambal oelek
- 2 msk färskriven ingefära
- 250 g nudlar
- kycklingfiléer
- zucchini
- vitlöksklyfta
- schalottenlök
- 250 g blandade svampar
- 2 msk olivolja
- stor bifftomat
Till dekoration
bunt vårlök
Gör så här
Blanda brun farin, soja och sambal med ingefära. Ställ åt sidan.
Koka nudlarna efter anvisningen på paketen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.
Skölj zucchinin och dela den på längden. Skär den i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök fint.
Rengör svamparna och skär dem i bitar. Skölj tomaten och skär i tärningar.
Hetta upp oljan i en panna. Stek vitlök och lök utan att de får ta färg. Stek kycklingen tills den får färg i ca 5 minuter. Tillsätt zucchini, svamp och tomat och stek i ytterligare 5 minuter. Sätt ner temperaturen.
Lägg nudlarna i pannan och rör runt. Häll över sojadressingen. Låt bli varmt i pannan.
Ansa och skölj vårlöken. Skär dem i mindre bitar. Häll upp maten på ett stort fat och dekorera med vårlök, koriander och jordnötter.