Nudlar med zucchini, kycklling och svamp

Du behöver 2 msk brun farin 1 dl soja 1 tsk sambal oelek 2 msk färskriven ingefära 250 g nudlar kycklingfiléer zucchini vitlöksklyfta schalottenlök 250...

Du behöver

  • 2 msk brun farin
  • 1 dl soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk färskriven ingefära
  • 250 g nudlar
  • kycklingfiléer
  • zucchini
  • vitlöksklyfta
  • schalottenlök
  • 250 g blandade svampar
  • 2 msk olivolja
  • stor bifftomat

Till dekoration

bunt vårlök

Gör så här

1

Blanda brun farin, soja och sambal med ingefära. Ställ åt sidan.

2

Koka nudlarna efter anvisningen på paketen. Häll av vattnet och ställ åt sidan.

3

Skär kycklingfiléerna i mindre bitar.

4

Skölj zucchinin och dela den på längden. Skär den i tärningar. Skala och hacka lök och vitlök fint.

5

Rengör svamparna och skär dem i bitar. Skölj tomaten och skär i tärningar.

6

Hetta upp oljan i en panna. Stek vitlök och lök utan att de får ta färg. Stek kycklingen tills den får färg i ca 5 minuter. Tillsätt zucchini, svamp och tomat och stek i ytterligare 5 minuter. Sätt ner temperaturen.

7

Lägg nudlarna i pannan och rör runt. Häll över sojadressingen. Låt bli varmt i pannan.

8

Ansa och skölj vårlöken. Skär dem i mindre bitar. Häll upp maten på ett stort fat och dekorera med vårlök, koriander och jordnötter.

Scroll to Top