RECEPT FRÅN HJ

Nötrulltårta med vanilj- och nötkesella

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 3 st stora ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk mandellikör
  • Fyllning:

  • 2 st gelatinblad
  • 250 st kesella vanilj
  • 1.25 dl hasselnötskärnor rostade och skalade
  • Ugn: 225°

    1 rulltårta

Gör så här

1
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt mandellikör.
2
Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8 minuter. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Låt kakan svalna.
3
Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten. Krama ur dem och smält dem i en kopp i mikron, i ca 10 sekunder på full effekt. Rör ner gelatinet i kesellan. Låt stå i kylen 30 minuter.
4
Rosta hasselnötterna i ugnen på 225º i ca10 minuter och gnugga loss skalet med hjälp av en kökshandduk. Hacka nötterna. Bred kesellan på kakan och strö över nötterna. Rulla ihop kakan från långsidan med hjälp av papperet. Linda in rulltårtan i smörpapper och förvara i kylen fram till servering.

Kommentar:
Hinner du inte rosta och skala hasselnötterna finns det färdigrostade och skalade hasselnötter i Icas eget sortiment.

Recept