RECEPT FRÅN HJ

Nötrulltårta med citronkräm

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 100 g hasselnötter
  • 3 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • strösocker
  • Citronkräm:

  • 3 st äggulor
  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 msk potatismjöl
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 st citron rivet skal + 3 msk saft pressad citronsaft
  • Garnera med.

  • rivet citronskal
  • citronmeliss
  • Ugn: 225°

Gör så här

1
Mal nötterna på mandelkvarn. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda nötter, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i äggsmeten.
2
Bred ut smeten i en långpanna, 30x40 cm, med bakplåts-papper i botten. Grädda mitt i ugnen, ca 7 minuter.
3
Strö socker över bottnen och stjälp upp på bakplåtspapper. Lossa bakplåtspappret och låt svalna.
4
Citronkräm: Blanda äggulor, socker, potatismjöl, grädde och mjölk i en kastrull och värm under omrörning tills krämen tjock-nar. Låt kallna. Smaksätt med citronskal och citronsaft. Bred krämen över bottnen och rulla ihop från långsidan. Garnera med citronskal och citronmeliss.

Recept