Nektarinkaka (av Monica från Skutskär)

Du behöver 3 st ägg 3 dl socker 150 g margarin 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 3.5 st nektariner (eller päron) Det här behövs...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 150 g margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3.5 st nektariner (eller päron)

Det här behövs till ca 15 bitar:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver. Smält margarin och blanda ner. Häll i en smord långpanna.

2
Skiva frukten i klyftor tryck ner i smeten.

3
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter
i 200 grader. När kakan har svalnat lite, pensla med smält smör och strö över strösocker.

Scroll to Top