RECEPT FRÅN HJ

Nacho bonanza

Av . Foto: Pelle Bergström

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g utskuren biff i skivor
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk olja
  • påse nachos
  • huvud isbergssallad
  • 2 dl gräddfil
  • Svarta bönor

  • 1 burk sköljda svarta bönor
  • 2 msk olivolja
  • finhackad röd chili
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1 tsk flingsalt
  • Cheddarostsås

  • 1.5 msk smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 200 g riven cheddarost
  • salt och ev lite muskot

Gör så här

1

Blanda bönor med resten av ingredienserna och låt dra en stund.

2

Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa hela tiden. Koka under omrörning cirka 5 minuter, tills såsen tjocknat. Rör ner osten i omgångar till en slät sås. Smaka av med salt och eventuellt lite muskot.

3

Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna 2–3 minuter per sida. Låt köttet vila på en skärbräda några minuter.

4

Fördela nachochipsen på 4 tallrikar eller en plåt. Strö över sallad och bönor. Toppa med klickar av cheddarostsås och gräddfil. Servera med biffen, skuren i bitar.


Recept