Du behöver
- 500 g utskuren biff i skivor
- salt och svartpeppar
- 1 msk olja
- påse nachos
- huvud isbergssallad
- 2 dl gräddfil
Svarta bönor
1 burk sköljda svarta bönor
2 msk olivolja
finhackad röd chili
1 kruka hackad koriander
1 tsk flingsalt
Cheddarostsås
1.5 msk smör
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
200 g riven cheddarost
salt och ev lite muskot
Gör så här
Blanda bönor med resten av ingredienserna och låt dra en stund.
Smält smör i en kastrull. Vispa i mjölet. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa hela tiden. Koka under omrörning cirka 5 minuter, tills såsen tjocknat. Rör ner osten i omgångar till en slät sås. Smaka av med salt och eventuellt lite muskot.
Salta och peppra köttet. Hetta upp en stekpanna med olja och stek biffarna 2–3 minuter per sida. Låt köttet vila på en skärbräda några minuter.
Fördela nachochipsen på 4 tallrikar eller en plåt. Strö över sallad och bönor. Toppa med klickar av cheddarostsås och gräddfil. Servera med biffen, skuren i bitar.