Muffins med vit choklad och hallon

Du behöver 1 dl strösocker 100 g smör 0.5 msk vaniljsocker 2 st ägg 1 dl gräddfil 2.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk...

Du behöver

  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 150 g vit choklad
  • 12 st stora hallon

Ugn: 175 º

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa smör, vaniljsocker och 1 dl socker mjukt. Tillsätt äggen genom att röra ner ett i taget. Tillsätt gräddfilen.

3

Blanda vetemjöl, kardemumma och bakpulver i en bunke. Blanda ner det i äggsmeten.

4

Hacka chokladen grovt och tillsätt hälften i smeten.

5

Fördela smeten i muffinsformar. Stoppa ner hallonet i smeten och toppa med resterande hackad choklad.

6

Grädda cirka 25 minuter. Gör stickkontroll och se så att muffinsen är torra inuti.

Scroll to Top