Du behöver
- gul lök
- röd chilifrukt
- vitlöksklyftor
- morötter
- 3 msk olivolja
- 2 msk grönsaksfond
- rivet skal av 1 apelsin
- 3 dl färsk pressad apelsinjuice
- 1,5 burk Morotspuré
- 7.5 dl morotsjuice
- 1.5 dl vitt vin
- 50 g smör
- pumpakärnor
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Ansa, kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och finhacka vitlöken. Skala och hacka morötterna grovt.
2
Hetta upp olivolja i en kastrull och tillsätt lök, vitlök, chili och morötter. Fräs runt en stund. Tillsätt grönsaksfond, apelsinskal, apelsinjuice, morotspuré och morotsjuice samt vitt vin.
3
Låt allt koka i ca 8 minuter. Tag av och mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.
4
Vänd ner smöret i soppan och låt soppan koka upp igen. Häll upp i små skålar och toppa med pumpakärnor.