RECEPT FRÅN HJ

Morotssoppa med smak av apelsin

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
6 portioner

Du behöver

  • gul lök
  • röd chilifrukt
  • vitlöksklyftor
  • morötter
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk grönsaksfond
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 3 dl färsk pressad apelsinjuice
  • 1,5 burk Morotspuré
  • 7.5 dl morotsjuice
  • 1.5 dl vitt vin
  • 50 g smör
  • Topping
  • pumpakärnor

Gör så här

1

Skala och finhacka löken. Ansa, kärna ur och strimla chilifrukten. Skala och finhacka vitlöken. Skala och hacka morötterna grovt.

2

Hetta upp olivolja i en kastrull och tillsätt lök, vitlök, chili och morötter. Fräs runt en stund. Tillsätt grönsaksfond, apelsinskal, apelsinjuice, morotspuré och morotsjuice samt vitt vin.

3

Låt allt koka i ca 8 minuter. Tag av och mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare.

4

Vänd ner smöret i soppan och låt soppan koka upp igen. Häll upp i små skålar och toppa med pumpakärnor.


Recept