Morotskaka (från Marias kakburk)

En saftig kaka som smakar ännu godare efter en dag i kylskåpet.

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl morötter om man finriver dem blir kakan saftigare
  • 1.5 msk olja
  • 3 dl mjöl
  • 1.5 tsk kanel
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver

Glasyr:

100 g färskost
50 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

En kaka

Gör så här

1
Vispa ihop ägg och socker. Riv morötterna och blanda dem med oljan. Blanda de torra ingredienserna i en skål.

2
Rör ner morötterna i äggblandningen och till sist mjölblandningen.

3
Häll smeten i en smord och bröad form och grädda i 30–40 minuter.

4
Glasyr: Vispa smöret och färskosten mjukt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en slät glasyr. Bred glasyren på kakan när den har svalnat.

Scroll to Top