RECEPT FRÅN HJ

Mjuksega chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies, stora mjuksega kakor som ska läggas glest på plåten.

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
20 stycken

Du behöver

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1.5 dl farinsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 1 st äggula
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 150 g mörka och vita chokladknappar eller grovt hackad choklad
  • Ugn: 200°

Gör så här

1

Vispa smör, socker, farinsocker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt ägg och äggula och vispa till en smet.

2

Rör i mjöl, bakpulver och salt och arbeta ihop till en deg. Arbeta in chokladknapparna.

3

Dela degen i 20 bitar och rulla till bollar. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck till dem lätt. Se till att ha tillräckligt med avstånd mellan kakorna.

4

Grädda mitt i ugnen i 10 minuter. Låt kakorna kallna.


Recept