RECEPT FRÅN HJ

Minihamburgare

Gör många – de går åt! Frys in de bröd som blir över.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Hamburgerbröd:

  • 25 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl rapsolja
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • Pensla med:

  • ägg
  • sesamfrön
  • Hamburgare:

  • 400 g nötfärs
  • salt peppar
  • 2 msk Sweet baby raysås eller annan grillsås
  • 1 st äggula
  • smör eller margarin
  • Servera med:

  • sallad
  • tomat
  • lök
  • hamburgerdressing
  • Ugn: 250º

    ca 8 hamburgare och 30 bröd

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37º och häll över. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet.
2
Arbeta till en deg som släpper skålens kant. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord. Dela den i två bitar och rulla ut läng-der. Dela varje längd i 15 bitar och rulla små bullar.
4
Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lätt med handen och låt jäsa övertäckta i 30 minuter.
5
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Grädda i 6–7 minuter. Låt svalna.
6
Blanda färsen med salt, peppar, grillsås och äggula. Forma 8 små biffar och stek i en stekpanna med smör, ett par minuter per sida.
7
Lägg ihop bröd och biffar med sallad, tomat, lök och dressing.

Recept