RECEPT FRÅN HJ

Min goda kycklinggryta

Kyckling, svamp, paprika och lök i en ljuvlig sås med crème fraiche och fransk senap.

Foto: Hans-Ove Ohlsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1200 g
  • 2 st gula lökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1.5 dl hönsbuljong
  • 1 msk senap fransk
  • 1 st röd paprika
  • 250 g champinjoner
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk soja
  • salt peppar
  • Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj kycklingen och torka av den. Dela kycklingen i portionsbitar. Bryn bitarna gyllene runtom i lite matfett.
2
Lägg över kycklingbitarna i en stekgryta. Krydda med salt och peppar.
3
Skala och skiva lökarna tunt. Fräs dem i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Lägg över dem i stekgrytan. Tillsätt buljong, pressad vitlök och senap. Låt allt puttra under lock ca 25-30 minuter.
4
Ansa och skiva svampen under tiden. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs svamp och paprika i lite matfett tills vätskan har kokat in.
5
Lägg över fräset i stekgrytan tillsammans med crème fraiche. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med kokt potatis eller ris.

Kommentar:
Vill du, kan du smaksätta kycklinggrytan med lite dragon också.

Recept