RECEPT FRÅN
Min goda kycklinggryta
Kyckling, svamp, paprika och lök i en ljuvlig sås med crème fraiche och fransk senap.
Foto: Hans-Ove Ohlsson
Okänd
0 portioner
Du behöver
- 1 st kyckling ca 1200 g
- 2 st gula lökar
- 1 st vitlöksklyfta
- 1.5 dl hönsbuljong
- 1 msk senap fransk
- 1 st röd paprika
- 250 g champinjoner
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk soja
- salt peppar
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj kycklingen och torka av den. Dela kycklingen i portionsbitar. Bryn bitarna gyllene runtom i lite matfett.
2
Lägg över kycklingbitarna i en stekgryta. Krydda med salt och peppar.
3
Skala och skiva lökarna tunt. Fräs dem i lite matfett tills de är mjuka och glansiga. Lägg över dem i stekgrytan. Tillsätt buljong, pressad vitlök och senap. Låt allt puttra under lock ca 25-30 minuter.
4
Ansa och skiva svampen under tiden. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs svamp och paprika i lite matfett tills vätskan har kokat in.
5
Lägg över fräset i stekgrytan tillsammans med crème fraiche. Låt grytan puttra i ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med kokt potatis eller ris.
Kommentar:
Vill du, kan du smaksätta kycklinggrytan med lite dragon också.
Vill du, kan du smaksätta kycklinggrytan med lite dragon också.