Mangofromage med chokladrippel

En dessert som kan serveras med några av alla de exotiska frukter som finns i fruktdisken vid nyår.

Du behöver

  • 225 g mango fryst
  • 5 st gelatinblad
  • 3 st ägg
  • 1 dl socker
  • 2 dl vispgrädde

Garnering:

25 g mörk choklad smält
1 st passionsfrukt
4 st physalis
4 st kumquats

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt mangon tina och mixa den. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 minuter. Dela äggen i gulor och vitor.

2
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt och rör i mangon. Vispa grädden.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Ta upp gelatinbladen och smält på svag värme. Rör ner gelatinet i mangon.

4
Blanda i grädden och vänd till sist i äggvitorna. Fördela fromagen i fyra formar och ställ dem kallt i minst 4 timmar.

5
Stjälp upp fromagen på tallrikar och garnera med smält choklad, passionsfrukt, physalis och kumquats.

Scroll to Top