Magdalenas falska mandelkaka

Du behöver 3 dl havregryn 1.5 dl mjölk 75 g smör 2 st ägg 1.5 dl strösocker 2 msk mandellikör eller 3 rivna bittermandlar 1...

Du behöver

  • 3 dl havregryn
  • 1.5 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 msk mandellikör eller 3 rivna bittermandlar
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk mandel hackad

Fruktsallad:

1 st burk konserverad fruktcocktail i juice 400 g
0.5 st galiamelon
2 st nektariner
2 st kiwi gröna
125 g jordgubbar

Garnera med:

florsocker
viol

Servera med:

3 dl vispgrädde

Ugn: 200°

10-12 bitar

Gör så här

1
Låt havregrynen svälla i en skål mjölk. Smält smöret och låt det svalna.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mandellikören. Använder du riven bittermandel blandar du dem med mjölet. Blanda mjöl och bakpulver i en skål.

3
Rör ner havregrynsblandningen och smöret i äggsmeten. Vänd ner mjölblandningen och rör till en slät smet. Häll smeten i en avlång smord och bröad bakform. Strö över mandel. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter.

4
Fruktsallad: Blanda fruktcocktail, kulor eller bitar av galiamelon, nektariner i bitar, kiwiskivor och snoppade och delade jordgubbar. Garnera kakan med siktat florsocker och violer och servera med vispad grädde och fruktsallad.

Scroll to Top