Lyxig laxburgare med löjromscrème

Du behöver laxfilé ca 600 g färsk 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 2 st äggulor 1 msk hummerfond 1 dl matlagningsgrädde 1 msk hackad...

Du behöver

  • laxfilé ca 600 g färsk
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 st äggulor
  • 1 msk hummerfond
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk smör

Löjromscrème:

1 dl crème fraîche
2 msk löjrom ca 50 g
salt peppar
grönsallad
lantbröd rostat ljust
1 msk hackad dill

Servera med:

plommontomater små

Gör så här

1
Skär loss fiskköttet från skinnet med en tunn kniv. Dela filéerna i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra. Kör tills fisken är finfördelad.

2
Tillsätt äggulor, fond och grädde i en jämn stråle under fortsatt vispning. Rör i dillen.

3
Forma 4 stora biffar med vattensköljd hand och en sked. Lägg dem på smörpapper.

4
Stek biffarna i en medelvarm stekpanna med smör, ca 3 minuter per sida.

5
Vispa crème fraichen tjock och fast i en bunke. Rör ner löjromen. Smaka av med salt och peppar.

6
Lägg sallad på brödskivorna. Lägg på laxfärsbiffarna och toppa med löjromscrèmen. Strö över hackad dill. Servera med klyftade plommontomater.

Scroll to Top