Lottas black bean burger

Du behöver 2 pkt kokta svarta bönor stor gul lök 1.5 dl fiberhavregryn ägg vitlöksklyftor 1 msk kinesisk soja 1 msk malen spiskummin 1 msk...

Du behöver

  • 2 pkt kokta svarta bönor
  • stor gul lök
  • 1.5 dl fiberhavregryn
  • ägg
  • vitlöksklyftor
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk malen koriander
  • 0.5 tsk salt
  • neutral olja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sambal oelek
  • hamburgerbröd
  • salladsblad
  • stor tomat
  • jalapeño

Gör så här

1

Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mosa bönorna med en gaffel. Skär 4 cm tjocka skivor av löken och lägg det som blir över av löken i en matberedare. Mixa löken med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja, kryddor och salt till en slät smet. Rör ihop smeten med bönorna.

2

Hetta upp olja i en stekpanna och skeda upp 4 stora klickar av smeten i pannan. Platta ut till burgare.

3

Stek på låg till medelvärme ca 8 minuter per sida. Stek även lökskivorna gyllene i en stekpanna med olja.

4

Blanda majonnäs med sambal oelek till en dressing. Värm bröden i stekpannan och fyll med sallad, burgare, tomat, lök och chilidressingen.

Scroll to Top