Laxlasagne

Du behöver 200 g laxfilé 0.5 st gul lök 1 msk smör eller margarin 40 g färsk babyspenat 2 dl lätt crème fraiche 1 st...

Du behöver

  • 200 g laxfilé
  • 0.5 st gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 40 g färsk babyspenat
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 st vitlöksklyfta liten
  • salt och peppar
  • 100 g lasagneplattor färska
  • 1 dl riven ost
  • 0.5 dl mjölk

Servera med:

sallad

Ugn: 225°

Gör så här

1
Skär laxen i bitar som är 1×1 cm. Skala och hacka löken. Fräs lök och lax till laxen nästan är klar.

2
Vänd i spenaten och klicka i crème fraiche. Pressa i vitlök, krydda med salt och peppar och koka upp såsen.

3
Varva laxsås och lasagneplattor i en ugnsfast form. Strö över ost och häll på mjölken. Grädda i 25 minuter. Servera med en sallad till.

Scroll to Top