Laxbiff med rostad blomkål

Du behöver 300 g blomkål 1 msk olivolja salt peppar 1 msk pumpakärnor 1 dl turkisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta 250 g laxfilé 0.5 st...

Du behöver

  • 300 g blomkål
  • 1 msk olivolja
  • salt peppar
  • 1 msk pumpakärnor
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 250 g laxfilé
  • 0.5 st ägg
  • 1 msk rapsolja

Ugn: 250°

Gör så här

1
Skiva blomkålen tunt i ca 1 cm tjocka skivor. Blanda blomkål, olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga i ugnen, 15 minuter. Låt pumpakärnorna vara med de sista 5 minuterna.

2
Blanda yoghurt och pressad vitlök och smaka av med salt och peppar.

3
Mixa laxen och blanda den med ägg, salt och peppar. Forma fyra biffar och stek dem i stekpanna med olja, 3 minuter per sida. Servera med blomkål, pumpakärnor och yoghurt.

Scroll to Top