RECEPT FRÅN HJ

Lax med chilitäcke

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1 st röd paprika
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl sweet chilisås
  • 100 g skalade räkor 250 g oskalad vikt
  • Servera med:

  • potatis kokt
  • sockerärter
  • limeklyfta
  • Ugn: 200°

Gör så här

1
Lägg laxen i en ugnsfast form med skinnsidan ner.
2
Dela, kärna ur och hacka paprikan fint och blanda den med crème fraiche, smulad fetaost och chilisås. Bred såsen över laxen och baka i ugn i 10 minuter.
3
Strö över skalade räkor och baka i 5–10 minuter tills laxen är klar. Servera med potatis och sockerärter och limeklyftor.

Recept