RECEPT FRÅN HJ

Kycklingsoppa med risoni

Foto: Thomas Carlén

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling 1,3 kg
  • Buljong:

  • vatten
  • 1.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 2 st lagerblad
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st morot
  • Soppa:

  • 2 st morötter
  • 0.5 st purjolök
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk ingefära finriven
  • 1 msk smör
  • 0.75 dl risoni
  • 12 dl kycklingbuljong
  • salt och peppar
  • Servera med:

  • turkisk yoghurt
  • bröd

Gör så här

1
Skölj av kycklingen och lägg den i en stor gryta. Mät upp och häll över kokande vatten, så att det täcker kycklingen. Koka upp och skumma buljongen.
2
Tillsätt salt, vitpeppar, lagerblad, purjolök i bitar och skalad morot i bitar. Sjud kycklingen, ca 45 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar. Låt stå 10 minuter.
3
Ta upp kycklingen. Sila buljongen i en rengjord gryta och koka ihop den i 10 minuter. Låt kycklingen svalna något. Bena ur den och skär köttet i bitar.
4
Skala morötterna till soppan och skär dem i små tärningar. Ansa och skär purjolöken i 5 cm långa strimlor. Fräs curry och ingefära i en gryta med smör.
5
Tillsätt grönsakerna och risonin och späd med kycklingbuljongen. Låt soppan koka i ca 12 minuter.
6
Tillsätt kycklingköttet och låt soppan bli het. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med yoghurt och bröd.

Recept