Du behöver
- kyckling ca 1,3 kg
- 1.5 tsk salt och 1 krm svartpeppar
- 300 g kantareller
- 200 g kryddstarka korvar ex kabanoss
- gula lökar
- morötter
- vitlöksklyftor
- 2 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 4 dl kalvbuljong
- kvistar färsk timjan
- lagerblad
- kvistar persilja
- 1 burk vita bönor 400g
Garnering:
kryddgrönt
timjan
Serveras med:
potatismos
kokt potatis
Gör så här
Stycka kycklingen i ca 8 bitar. Salta och peppra bitarna runt om. Ansa svampen och dela i mindre bitar om det behövs. Dela korven i tre bitar per korv.
Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.
Hetta upp olja i en stek- eller traktörpanna. Bryn kyckling och korv så att de får lite färg runt om. Tillsätt grönsaker och svamp och fräs vidare i ca 3–4 minuter.
Tillsätt buljong och vin så att det nästan täcker samtliga ingredienser. Tillsätt örter och lagerblad. Låt grytan puttra utan lock i ca 20 minuter.
Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner i grytan och smaka av med salt och peppar. Garnera med timjan vid serveringstillfället.