RECEPT FRÅN HJ

Kycklinggryta med kantareller och kryddig korv

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • kyckling ca 1,3 kg
  • 1.5 tsk salt och 1 krm svartpeppar
  • 300 g kantareller
  • 200 g kryddstarka korvar ex kabanoss
  • gula lökar
  • morötter
  • vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl kalvbuljong
  • kvistar färsk timjan
  • lagerblad
  • kvistar persilja
  • 1 burk vita bönor 400g
  • Garnering:

  • kryddgrönt
  • timjan
  • Serveras med:

  • potatismos
  • kokt potatis

Gör så här

1

Stycka kycklingen i ca 8 bitar. Salta och peppra bitarna runt om. Ansa svampen och dela i mindre bitar om det behövs. Dela korven i tre bitar per korv.

2

Skala och klyfta löken. Skala och finhacka vitlöksklyftorna.

3

Hetta upp olja i en stek- eller traktörpanna. Bryn kyckling och korv så att de får lite färg runt om. Tillsätt grönsaker och svamp och fräs vidare i ca 3–4 minuter.

4

Tillsätt buljong och vin så att det nästan täcker samtliga ingredienser. Tillsätt örter och lagerblad. Låt grytan puttra utan lock i ca 20 minuter.

5

Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner i grytan och smaka av med salt och peppar. Garnera med timjan vid serveringstillfället.


Recept