RECEPT FRÅN HJ

Kycklinggryta med kantarell och äpple

Av . Foto: Erik Karlsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfiléer
  • 140 g bacon
  • 1 st gul lök
  • 200 g kantareller
  • 2 st äpplen
  • 1 msk färsk dragon eller 1 tsk torkad
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • 3 dl halvtorr äppelcider
  • 1 msk senap
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk kycklingfond
  • Servera med

  • ris

Gör så här

1

Putsa kycklingen och linda en baconskiva runt varje lår. Skala och skiva löken. Ansa kantarellerna. Dela äpplena i klyftor och skär bort kärnhuset. Hacka dragonen.

2

Bryn kycklingen runt om i smör. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta. Fräs lök och kantareller i smör. Lägg i äpplena och fräs med tills de fått fin färg.

3

Lägg över allt i ­grytan. Tillsätt dragon och späd med cider, senap, grädde och fond. Koka i 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris.


Recept