Du behöver
- 600 g minutfilé av kyckling
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk krossad rosépeppar
- 2 msk olivolja
Potatissallad
900 g delikatesspotatis
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 st rödlök
1 dl cocktailkapris
90 g soltorkade tomater i olja
0.5 kruka basilika
150 g fetaost
0.5 st citron saften av
1 msk olivolja
60 g småbladig spenat
Garnera med
basilika
rivet citronskal
Ugn: 200°
Gör så här
Potatissallad: Halvera eller kvarta potatisen och blanda med skivad vitlök, olja och salt i en bakplåtspappersklädd långpanna. Rosta strax under ugnens mitt i 25–30 minuter.
Finstrimla rödlöken. Sila kaprisen. Häll bort oljan från tomaterna. Hacka basilikan och tärna fetaosten.
Blanda allt i en skål. Tillsätt citronsaft och olja.
Putsa kycklingen och krydda runt om. Bryn på medelvärme i 4–5 minuter på båda sidorna. Sänk värmen och låt kycklingen steka klart i stekpannan.
Vänd ner den ugnsrostade potatisen i salladsblandningen och tillsätt sköljda spenatblad. Lägg upp på ett generöst fat eller en plåt.
Skiva kycklingen och lägg den på salladen. Garnera med basilika och rivet citronskal.