Kryddigt filmjölksbröd med tranbär

Du behöver 2 dl vetekross 1 dl fiberhavregryn 2.5 dl grovt rågmjöl 3 dl vetemjöl 1 tsk fänkålsfrön grovkrossade 1 tsk korianderfrön grovkrossade 1 dl...

Du behöver

  • 2 dl vetekross
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2.5 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk fänkålsfrön grovkrossade
  • 1 tsk korianderfrön grovkrossade
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1.5 tsk salt
  • 1.5 tsk bikarbonat
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 5 dl filmjölk
  • 0.5 dl ljus sirap

Garnera med:

havregryn

Ugn: 200°

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200°. Klä en avlång 1 ½-litersform med bakplåtspapper.

2

Blanda vetekross, havregryn, rågmjöl, vetemjöl, fänkålsfrön, korianderfrön, tranbär, salt, bikarbonat och bakpulver i en stor bunke. Rör i filmjölk och sirap och blanda till en lös deg.

3

Häll degen i formen och strö över lite havregryn. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. Kolla med sticka. Den ska vara torr.

4

Låt brödet svalna i formen i 15 minuter och tippa sedan ut det på en handduk, pappret kan sitta kvar. Låt svalna helt innan du skär i det.


Kommentar:
Ett lättbakat grovt bröd med underbara smaker från brödkryddor och tranbär. Låt gärna brödet vila något dygn innan du skär det.

Scroll to Top