Du behöver
- 4 st potatis
- 1 msk gul lök
- 2 dl olivolja
- 8 dl vatten
- 2 st grönsaksbuljongtärningar
- 25 g ramslök
- 2 dl vispgrädde
- salt, peppar
Ramslökspesto:
0,75 dl ramslök
2 dl parmesanost
0,5 dl pinjekärnor
1 dl rapsolja
salt, peppar
1 tsk pressad citronsaft
Gör så här
Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i olja i en gryta utan att det får färg. Späd med vatten och lägg i buljongtärningar. Koka i 15 minuter.
Lägg i skivad ramslök och mixa soppan nästan slät. Tillsätt grädde och koka upp soppan. Smaka av med salt och peppar.
Ramslökspesto: Mixa ramslök, parmesanost, pinjekärnor och olja. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Servera i och till soppan.
Ramslökspesto har blivit en modern klassiker. Prova!