RECEPT FRÅN HJ

Krämig soppa med ramslökspesto

Ramslökspesto har blivit en modern klassiker. Prova!

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st potatis
  • 1 msk gul lök
  • 2 dl olivolja
  • 8 dl vatten
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • 25 g ramslök
  • 2 dl vispgrädde
  • salt, peppar
  • Ramslökspesto:

  • 0,75 dl ramslök
  • 2 dl parmesanost
  • 0,5 dl pinjekärnor
  • 1 dl rapsolja
  • salt, peppar
  • 1 tsk pressad citronsaft

Gör så här

1

Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken. Fräs potatis och lök i olja i en gryta utan att det får färg. Späd med vatten och lägg i buljongtärningar. Koka i 15 minuter.

2

Lägg i skivad ramslök och mixa soppan nästan slät. Tillsätt grädde och koka upp soppan. Smaka av med salt och peppar.

3

Ramslökspesto: Mixa ramslök, parmesanost, pinjekärnor och olja. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Servera i och till soppan.


Kommentar:
Ramslökspesto har blivit en modern klassiker. Prova!

Recept