Du behöver
- 1 st kräftor
- 2 st tomater
- 1 st selleristjälk
- 0.5 st purjolök
- 1 st morot
- 1 tsk vetemjöl
- 2 dl mellangrädde
- 0.5 msk tomatpuré
- 0.5 dl vermouth torr
- pressad citronsaft
- salt och peppar
Garnering:
4 st tomatrosor
gräslök
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Låt kräftstjärtarna rinna av. Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaterna.
2
Ansa och skiva sellerin fint. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finstrimla moroten. Fräs selleri, purjolök och morot i lite matfett.
3
Strö över mjölet och späd med grädde, tomatpuré och vermouth. Låt allt koka upp och koka under omrörning några minuter. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.
4
Rör ner kräftor och tomatkött. Låt allt bli genomvarmt men inte koka.
5
Fördela kräftröran på 4 portionstallrikar. Lägg en tomatros i mitten och garnera med gräslök. (Skala tomaten så att du får så lång skalbit som möjligt. Jämna eventuellt till kanterna och rulla samman så att det liknar en ros.)