Kräftentré

En lyxig inledning på en fin middag.

Du behöver

  • 1 st kräftor
  • 2 st tomater
  • 1 st selleristjälk
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st morot
  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 dl mellangrädde
  • 0.5 msk tomatpuré
  • 0.5 dl vermouth torr
  • pressad citronsaft
  • salt och peppar

Garnering:

4 st tomatrosor
gräslök

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Låt kräftstjärtarna rinna av. Skålla, skala, kärna ur och tärna tomaterna.

2
Ansa och skiva sellerin fint. Ansa och strimla purjolöken. Skala och finstrimla moroten. Fräs selleri, purjolök och morot i lite matfett.

3
Strö över mjölet och späd med grädde, tomatpuré och vermouth. Låt allt koka upp och koka under omrörning några minuter. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar.

4
Rör ner kräftor och tomatkött. Låt allt bli genomvarmt men inte koka.

5
Fördela kräftröran på 4 portionstallrikar. Lägg en tomatros i mitten och garnera med gräslök. (Skala tomaten så att du får så lång skalbit som möjligt. Jämna eventuellt till kanterna och rulla samman så att det liknar en ros.)

Scroll to Top