Du behöver
- 200 g köttfärs
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 msk hackad persilja
- salt och peppar
- 1 msk smör eller margarin
- 1 st röd paprika
- 1 st salladslök
- 1.5 dl vatten
- 1 dl couscous
- 1 st bönor liten burk vita
- 2 msk persilja
Servera med:
matyoghurt
Gör så här
1
Blanda färsen med pressad vitlök, persilja, salt och peppar. Forma avlånga biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida.
2
Kärna ur och hacka paprikan och strimla salladslöken. Koka upp vattnet och lägg i paprika och salladslök och låt koka ett par minuter.
3
Lägg i couscous och avsköljda bönor och låt dra under lock i 5 minuter. Rör i persilja.
4
Trä upp biffarna på träspett och servera dem med couscoussalladen och en klick matyoghurt.