Köttfärsspett med couscoussallad

Du behöver 200 g köttfärs 1 st vitlöksklyfta 1 msk hackad persilja salt och peppar 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1...

Du behöver

  • 200 g köttfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 st röd paprika
  • 1 st salladslök
  • 1.5 dl vatten
  • 1 dl couscous
  • 1 st bönor liten burk vita
  • 2 msk persilja

Servera med:

matyoghurt

Gör så här

1
Blanda färsen med pressad vitlök, persilja, salt och peppar. Forma avlånga biffar och stek dem i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida.

2
Kärna ur och hacka paprikan och strimla salladslöken. Koka upp vattnet och lägg i paprika och salladslök och låt koka ett par minuter.

3
Lägg i couscous och avsköljda bönor och låt dra under lock i 5 minuter. Rör i persilja.

4
Trä upp biffarna på träspett och servera dem med couscoussalladen och en klick matyoghurt.

Scroll to Top