Korvgryta med fänkål och risoni

Du behöver 1.5 dl risoni 0.5 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 0.5 st fänkål 0.5 st zucchini 1 msk olja 1 st burk krossade...

Du behöver

  • 1.5 dl risoni
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st fänkål
  • 0.5 st zucchini
  • 1 msk olja
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 msk kycklingfond
  • 4 st soltorkade tomater i olja
  • 2 st chorizokorvar
  • strösocker
  • peppar
  • 1 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

1
Koka risonin enligt anvisningarna på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Strimla fänkålen och zucchinin.

2
Fräs allt i en gryta med olja. Tillsätt krossade tomater och fond, och låt koka i 5 minuter.

3
Lägg i strimlade soltorkade tomater och skivad korv, och koka i 5 minuter. Smaka av med socker, peppar och vinäger. Servera korvgrytan med risonin.

Scroll to Top