RECEPT FRÅN HJ

Kokt kyckling med currysås

Foto: Thomas Carlén

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling ca 1,3 kg
  • 2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st morot
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk vitpepparkorn
  • persiljekvist
  • timjankvistar
  • Currysås:

  • 2 tsk curry
  • 2 msk smör
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st äpple
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl kycklingbuljong från kokningen
  • 2 dl grädde
  • salt peppar
  • Servera med:

  • kokt ris
  • sockerärtor
  • Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Koka upp vatten, salt, purjolök, morot, lagerblad, vitpepparkorn, persilje- och timjankvistar i grytan, ca 10 minuter. Lägg ner kycklingen och låt den sjuda under lock i ca 50 minuter.
2
Ta upp kycklingen. Ta bort skinnet och ta loss köttet från benen. Sila buljongen.
3
Fräs curryn i en kastrull med smör. Tillsätt hackad schalottenlök, tärnat äpple och låt det fräsa med en stund.
4
Tillsätt mjölet och rör om. Späd med kycklingbuljong och grädde, lite i taget, under ständig omrörning. Låt såsen koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingköttet. Servera med kokt ris och sockerärtor.

Recept