Knäckebröd

Goda till ostbrickan. Kan också kavlas ut till stora knäckebröd.

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 3 dl mjölk
  • 2 tsk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 3 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör tills jästen lösts upp.

2
Tillsätt honung, salt, rågmjöl, grahamsmjöl och vetemjöl och arbeta till en hård deg. Låt jäsa övertäckt i 1 timme.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 5 bitar. Kavla ut varje bit så att den täcker en plåt. Kavla sista gången med kruskavel.

4
Lägg degplattan på plåt med bakplåtspapper och sporra i sneda rutor. Grädda i ca 10 minuter.

Scroll to Top