Kladdkaka med lakrits

Kladdkakan är nog vårt mest älskade bakverk. Den här lättbakade varianten har en spännande och mild smak av lakrits, och som alltid blir en klick lättvispad grädde till pricken över i.

Du behöver

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 st ägg
  • 2 dl rörsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1.5 msk lakritspulver
  • smör till formen

Garnera med:

kakao
fikon färska
pumpakärnor

Ugn: 175°

ca 8 bitar

Gör så här

1
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Smält smöret. Bryt chokladen i bitar. Ta smöret från värmen, lägg i chokladen och rör tills chokladen smält.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladblandningen och mjölet som blandats med lakritspulver. Häll smeten i formen.

3
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Låt kallna. Pudra över kakao vid servering. Garnera med fikonklyftor och pumpakärnor.

Scroll to Top