Kladdkaka med chokladbitar

Du behöver 2 st ägg 2 dl strösocker 1 dl ljust muscovadosocker 1 tsk vaniljsocker 4 msk kakao 1 krm salt 1.5 dl vetemjöl 100...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1.5 dl vetemjöl
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 75 g vit choklad
  • 75 g marshmallows

Servera med:

grädde

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 8 bitar:

Gör så här

1
Rör ihop ägg, socker och muscovadosocker. Blanda vaniljsocker, kakao, salt och mjöl och sikta ner i smeten.

2
Rör i smält, avsvalnat smör och strö över grovt hackad choklad och marshmallows klippta i bitar.

3
Häll smeten i smord form och grädda i 20 minuter. Kakan ska vara lös i mitten. Låt kallna och servera med grädde.


Kommentar:
Kläm fast ett bakplåtspapper mellan formens botten och kant.

Scroll to Top