Kassler florentine

Kassler tillsammans med spenat, tomat och ostsås smakar ljuvligt.

Du behöver

  • 600 g kassler benfri
  • 250 g bladspenat förvälld
  • salt peppar
  • 0.5 tsk dragon smulad
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st tomater

Ostsås:

1.5 msk margarin
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
0.5 dl grädde
3 dl riven ost
salt peppar

Ugn: 250°

Det här behövs för 5-6 port:

Gör så här

1
1. Krama ur det mesta av vätskan från den förvällda spenaten. Grovhacka den. Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök lätt i lite matfett. Krydda med salt, peppar och dragon.

2
2. Fördela spenaten i en smord eldfast form. Skär kasslern i skivor och lägg dem ovanpå spenaten. Tärna tomaterna och fördela dem överst.

3
3. Smält matfettet till såsen och rör ner mjölet. Späd med mjölk och grädde. Låt såsen koka några minuter under fortsatt omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Låt den smälta. Smaka av.

4
4. Häll såsen över kassler och tomathack. Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter eller tills allt är genomvarmt och rätten har fått fin färg.

5
5. Potatis eller ris smakar gott till.


Kommentar:
Så här förvälls spenat
Skölj den färska spenaten. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i spenat och låt den småkoka ca 5 minuter. Kasta alltid bort kokvattnet.

Scroll to Top