RECEPT FRÅN HJ

Kardemummadrömmar

Är smeten för lös, låt den vila i kylen en stund. Kakorna blir väldigt spröda och smälter i munnen.

Av . Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
40 stycken

Du behöver

  • 1 msk hel kardemumma
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl rapsolja
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • Ugn: 150°

Gör så här

1

Stöt kardemumman i en mortel tills den är finkrossad. Vispa smör, socker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning.

2

Blanda mjöl, hjorthornsalt och kardemumma och rör ner i smeten. Rulla små kulor av degen och lägg på plåt med bakplåtspapper.

3

Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.


Recept