RECEPT FRÅN HJ

Kardemummabullar

Stöt kardemumman själv för bästa kardemummasmak.

Foto: Olof Abrahamsson

Okänd
0 portioner

Du behöver

    Gör degen enligt receptet till sockerbullar

    Fyllning:

  • 100 g hasselnötter
  • 150 g smör
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl farinsocker
  • 1.5 msk vaniljsocker
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Pensling:

  • ägg
  • hasselnötter hackade
  • Ugn: 225°

    32 bullar

Gör så här

1
Följ beredningen till sockerbullar.
2
Fyllning: Mal nötterna på mandelkvarn. Rör rumsvarmt smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker, kardemumma och nötter smidigt.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Rulla ut bitarna till längder och dela varje längd i 16 bitar. Rulla bitarna till bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4
Tryck en fördjupning i varje bulle och lägg i en klick fyllning. Låt bullarna jäsa övertäckta i 30 minuter.
5
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på nötter. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter.

Recept