RECEPT FRÅN HJ

Jordgubbsmuffins med mandelspån

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
8 stycken

Du behöver

    Smet:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st ägg
  • 1 dl standardmjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning:

  • 0,5 dl jordgubbssylt
  • 100 g jordgubbar
  • 1.5 msk mandelspån
  • Garnering: florsocker

    Topping: 2 dl vispgrädde och jordgubbar

    Ugn: 200°

Gör så här

1

Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Tillsätt mjölk.

2

Blanda samman mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten. Rör om. Dela jordgubbarna i bitar.

3

Placera formarna i ett muffinsbleck. Fyll formarna till hälften med smet. Fördela lite sylt i varje form tillsammans med delade jordgubbar.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 16–18 minuter. Låt svalna.

5

Vid serveringen, sikta över lite florsocker eller spritsa över lite grädde. Dekorera med delade jordgubbar.


Recept