Jordgubbsmuffins med mandelspån

Du behöver Smet: 100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 st ägg 1 dl standardmjölk 2.5 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver...

Du behöver

Smet:

100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 st ägg
1 dl standardmjölk
2.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

0,5 dl jordgubbssylt
100 g jordgubbar
1.5 msk mandelspån

Garnering: florsocker

Topping: 2 dl vispgrädde och jordgubbar

Ugn: 200°

Gör så här

1

Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör mellan varje ägg. Tillsätt mjölk.

2

Blanda samman mjöl och bakpulver. Sikta ner i smeten. Rör om. Dela jordgubbarna i bitar.

3

Placera formarna i ett muffinsbleck. Fyll formarna till hälften med smet. Fördela lite sylt i varje form tillsammans med delade jordgubbar.

4

Grädda strax under ugnens mitt i 16–18 minuter. Låt svalna.

5

Vid serveringen, sikta över lite florsocker eller spritsa över lite grädde. Dekorera med delade jordgubbar.

Scroll to Top