RECEPT FRÅN HJ

Italiensk risotto med baconlindad fylld kycklingfilé

En favorit, risotton sköter sig själv på spisen. Allra godast blir den med hemlagad buljong men det duger gott med tärning eller fond också.

Av . Foto: Anders Norrsell

Okänd
2 portioner

Du behöver

    Risotto

  • gul lök
  • 1 dl arborioris
  • 1.5 msk olivolja
  • 0.5 dl vitt vin
  • 2.5 dl kycklingbuljong
  • 3 msk finhackad persilja
  • citron
  • 50 g skogschampinjoner
  • 1 dl riven parmesanost
  • Baconlindad kycklingfilé

  • kycklingfilé
  • 2 skiva parmaskinka
  • 2 msk färskost med smak av grillad paprika
  • 70 g skivad bacon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Garnera med:

  • småbladig sallad
  • kryddgrönt
  • Parmesan

Gör så här

1

Risotto: Skala och finhacka löken. Hetta upp oljan i en kastrull eller traktörpanna och fräs lök och ris blankt och smidigt utan att det får färg.

2

Tillsätt vinet och låt det koka in i riset. Koka upp kycklingbuljong i en separat gryta och späd risotton med buljong lite i taget men alltid så att det täcker riset, 18–20 minuter total koktid.

3

Putsa kycklingen och skär ett längsgående snitt i filén. Lägg in skinkskivorna och bred ut osten. Lägg samman kycklingen. Salta och peppra runt om. Linda baconskivor runt kycklingen.

4

Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn kycklingen runt om så att den får fin färg. Flytta över till en eldfast form och stek klar strax under ugnens mitt i 22 minuter i 175 grader eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°. Ta ut.

5

Ansa och skiva svampen. Hacka persiljan. Stek svampen i lite smör i en stekpanna. Riv parmesanosten. Ta av risotton och rör ner parmesanosten. Avsluta med att vända ner svamp, persilja och riven citron, rör om.

6

Servera kycklingen på en bädd av risotto lite småbladig sallad. Garnera med kryddgrönt och servera.


Recept