Italiensk fläskfilé

God festrätt med medelhavssmaker.

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • salt peppar
  • 100 g philadelphiaost
  • 7 st marinerade soltorkade tomater
  • 4 skiva parmaskinka

Paprikabädd:

3 st paprika i blandade färger
1 st squash liten
salt peppar
11 st oliver
kryddgrönt

Ugn: 225°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Putsa fläskfilén och skär den i 4 lika stora bitar. Skär upp dem på längden och platta ut dem lite med handen. Salta och peppra.

2
Bred osten över köttet. Hacka tomaterna och fördela dem ovanpå. Rulla samman och lägg en skiva skinka runt varje rulle. Lägg dem i smord eldfast form.

3
Stek fläskfilén mitt i ugnen ca 30 minuter.

4
Ansa, kärna ur och strimla paprikorna. Ansa och strimla squa-shen. Fräs allt i lite matfett ca 8–10 minuter. Krydda lätt med salt och peppar.

5
Fördela paprikaröran på 4 portionstallrikar. Lägg 1 fläskfilérulle ovanpå varje och strö några oliver runtom. Garnera med kryddgrönt och bjud nykokt pasta till.


Kommentar:
Fläskfilé ska inte stekas för länge.
Då blir köttet torrt.

Scroll to Top