RECEPT FRÅN HJ

Isterband med krämig potatissallad

Testa att lägga in rödbetorna själv, det är inte alls svårt.

Av . Foto: Fabian Björnstjerna

Okänd
4 portioner

Du behöver

  • 4 st isterband
  • 1 msk smör
  • dill
  • Potatissallad

  • 1 kg potatis
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 kruka dill
  • rivet skal och saft av en citron
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1

Inlagda rödbetor: Skala rödbetorna och dela de stora. Blanda vatten, socker, ättiksprit och kryddor i en kastrull. Lägg ner rödbetorna så de täcks av lagen och koka under lock tills de är mjuka, ca 20 min. Häll över rödbetor och lag i en ren glasburk och låt svalna.

2

Potatissallad: Koka potatisarna i saltat vatten. Låt svalna något och skär i mindre bitar om de är stora. Blanda gräddfil, crème fraiche, salladslök och dill. Vänd ner potatisen och smaka av med citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och peppar.

3

Snitta isterbanden och stek i smör till fin färg och krispig yta. Servera med potatissalladen och de inlagda rödbetorna. Garnera med dill.


Recept