Du behöver
- 4 st isterband
- 1 msk smör
- dill
Potatissallad
1 kg potatis
2 dl gräddfil
2 dl crème fraîche
1 kruka dill
rivet skal och saft av en citron
salt och svartpeppar
Gör så här
Inlagda rödbetor: Skala rödbetorna och dela de stora. Blanda vatten, socker, ättiksprit och kryddor i en kastrull. Lägg ner rödbetorna så de täcks av lagen och koka under lock tills de är mjuka, ca 20 min. Häll över rödbetor och lag i en ren glasburk och låt svalna.
Potatissallad: Koka potatisarna i saltat vatten. Låt svalna något och skär i mindre bitar om de är stora. Blanda gräddfil, crème fraiche, salladslök och dill. Vänd ner potatisen och smaka av med citronskal (endast det gula), citronsaft, salt och peppar.
Snitta isterbanden och stek i smör till fin färg och krispig yta. Servera med potatissalladen och de inlagda rödbetorna. Garnera med dill.