Irish coffee-dessert

Du behöver Botten: 250 g mandelmassa 2 st äggvitor 2 msk kakao Fyllning: 4 dl vispgrädde 2 msk pulverkaffe 1 dl florsocker 2 st äggulor...

Du behöver

Botten:

250 g mandelmassa
2 st äggvitor
2 msk kakao

Fyllning:

4 dl vispgrädde
2 msk pulverkaffe
1 dl florsocker
2 st äggulor
2 msk whiskey

Garnera med:

chokladkaffebönor

Ugn: 175º

Gör så här

1
Riv mandelmassan och rör den smidig med äggvita och kakao.

2
Bred ut smeten i en smord form med löstagbar kant. Grädda i 12 minuter. Låt svalna.

3
Blanda grädde, kaffepulver och florsocker, och vispa ganska hårt.

4
Rör i äggulor och whiskey, och häll i formen. Frys in i minst 4 timmar.

5
Ta ut och skär upp tårtan i bitar. Garnera med chokladkaffebönor och servera direkt.

Scroll to Top