Du behöver

  • 400 g fryst spenat
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl kokta kikärtor
  • 1.5 dl vatten
  • grönsaksbuljongtärning
  • ägg
  • 1 dl hackad färsk persilja

Gör så här

1

Låt spenaten rinna av i ett durkslag. Fräs lök, vitlök och de torra kryddorna i en stekpanna under omrörning tills löken är mjuk.

2

Tillsätt spenaten och stek någon minut. Häll i krossade tomater, kikärter och vatten och smula ner buljongtärningen.

3

Låt sjuda cirka 10 minuter. Knäck varsamt i äggen och låt sjuda under lock tills vitan stelnat men gulan fortfarande är rinnig, cirka 8 minuter. Strö över persilja eller koriander vid servering.


Recept