RECEPT FRÅN HJ

Indisk glass med fruktsallad

Kulfi kallas den här underbart goda glassen. Här bjuder vi den tillsammans med aromatisk fruktsallad.

Foto: Fredrik Birkler

Okänd
0 portioner

Du behöver

  • 2 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk kardemumma nystött
  • 1 dl sötmandel
  • 3 dl vispgrädde
  • Fruktsallad:

  • 0.5 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 1 st kanelstång
  • 4 st kardemummakärnor krossade
  • 1 st kryddnejlika
  • 1 st apelsin pressad saft av
  • 0.5 st lime pressad saft av
  • frukt säsongens
  • Det här behövs för 4?6 port:

Gör så här

1
Vispa samman äggulor, socker och yoghurt några minuter så att sockret smälter.
2
Hacka mandeln och rosta den i en torr stekpanna. Låt mandeln svalna.
3
Rör ner mandel och kardemumma i äggsmeten.
4
Vispa grädden till skum. Rör ner det i smeten. Häll smeten i portionsformar eller i en stor skål. Täck med plastfolie. Frys glassen minst 4 timmar.
5
Lägg socker, vatten, kanel, kardemumma och kryddnejlika i en kastrull. Låt det koka upp så att sockret löser sig. Låt det sjuda i ytterligare några minuter. Ta kastrullen från värmen.
6
Tillsätt apelsin- och limesaft. Låt sockerlagen kallna.
7
Ta fram glassen ca 20 minuter innan den ska serveras. Arrangera frukterna vackert runtom glassen och ringla över sockerlagen.

Recept